Thursday, September 24, 2009

citer raya

Selamat hari raya and maaf zahir batin to all....

For me, this raya is seem to be ok ok aje.But as long saya dapat beraya with my family itu dah cukup membahagiakan..of coz, this year should be more interesting sebab first time beraya dengan my husband.tapi tak syoknya, dia kene keje pulak raya ke3...:(

Malam raya: Berbuka puasa di rumah mak mertua di klang. Tak dapat nak tolong buat rendang and ketupat pun.Sampai di miri dah pukul 9 pagi.then pergi shopping sikit sikit. HUsband bagi jubah raya ( my request). Bukan tak nak pakai baju kurung, tapi perut ku sudah semakin mengembang. Jubah is very comfortable to wear when your are pregnant..Balik je dari shopping, dah letih.Terus tidur.After asar, baru bangun and goreng cempedak... 11 o-clock, packing ( yela sangat) untuk balik kampung...( ye la tu,..baliik bangi ajeeee)

Raya 1: di bangi..bermaaf-maafan, solat raya and terus ke rumah pakcik. i thought my aunty buat soto(makcikku pakar buat soto) but this year makcik buat bihun sup kedah and nasi tomato. Ku bedal bihun sup tiga kali tuuuusampai senak perut...nasi tomato langsung tak makan sebab dikaburi oleh bihun sup kedah...yummmmmyy...

Raya ke2:: balik ke rumah husband di klang.Celebrate raya with husbands family.Then, konvoi tiga kereta ke sabak bernam..dari pukul 11 pagi sampai 12 tgh malam.I am so exhausted but i got new experience.beraya dalam suasana kampung memang seronok.Makan macam-macam.

ermm ngantuk la pulak...nak rehat jap lah

2 comments:

  1. selamat hari raya dr skru & keluarga.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails